Toggle Nav

★★★★★ (2284 beoordelingen)

Kinderhorloges: analoog en digitaal

Je wilt jouw kindje een horloge geven. Welk horloge moet je nu geven: een analoog of digitaal horlogeDit is vooral afhankelijk of jouw kindje al analoog of digitaal klok kan kijken. Vanaf welke leeftijd kun je welk horloge geven? In deze blog behandelen we de verschillende soorten kinderhorloges per leeftijd. 

 

Vanaf welke leeftijd kan een kind klokkijken?

Kinderen leren al vroeg op de basisschool klok kijken. In groep drie, dan hebben ze de leeftijd van rond de 6 jaar, wordt er geoefend met de analoge klok. Een paar jaar later in groep 5, dan zijn de kinderen rond de 8 jaar oud, leren ze de digitale klok op school. 

 

Een digitaal en een analoog kinderhorloge per leeftijd

Een kinderhorloge kies je vooral uit naar de interesses van het kind. Echter speelt de leeftijd ook een belangrijke rol. Zoals we bovenstaand al hebben uitgelegd, is er een verschil in klokkijken per leeftijd. Het is daarom belangrijk dat je de juiste horloge per leeftijd aanschaft. Zo voorkom je dat jouw kindje het horloge helemaal niet kan lezen! 

 

Horloge voor kinderen tot en met 5 jaar oud 

De meeste kinderen leren pas vanaf 6 jaar of ouder klok kijken. Het is daarom niet relevant om een analoge of digitale klok aan te schaffen. Wat echter wel leuk is en vaak wordt gedaan: een kleurrijke nep-horloge. Dit wordt meestal om gedaan ter accessoire zonder functionaliteit. 

 

Horloge voor kinderen vanaf 6 jaar oud

De meeste kinderen leren klokkijken als zij de leeftijd van 6 jaar hebben bereikt. Omdat het klokkijken nog nieuw voor hen is, raden we aan om een kinderhorloge te kiezen met duidelijke cijfers en een heldere wijzerplaat. Dit maakt het gemakkelijk voor jouw kind om de klok af te lezen. 

 

Horloge voor kinderen vanaf 8 oud

De meeste kinderen leren vanaf 8 jaar oud de digitale klok af te lezen. Het is daarom een goed leermiddel en leuk voor de kinderen zelf om een digitale kinderhorloge om te hebben. 

 

Horloge voor kinderen vanaf 10 jaar en ouder

De meeste kinderen kunnen beide klokken nu goed aflezen en kiezen nu enkel voor het uiterlijk van het horloge. Digitaal of analoog maakt vaak niet meer uit. Echter kiezen veel kinderen toch voor een digitaal horloge. Het uiterlijk van het kinderhorloge is wat telt. De meeste jongens kiezen voor een stoere uitstralingen en de meisjes voor een hipper uitziende horloge. Ook zijn de sporthorloges erg in trek tegenwoordig. 

Gerelateerde berichten
  1. Quickjewels' Christmas mode = on!
  2. Kinderhorloge- Pap, mam, Ik leer klokkijken!